- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Våga testa de här söt-sur-heta tomaterna till de möra, Italien-inspirerade Rapsgriskotletterna. Tomaterna ska stå i kylskåp 1-2 dagar för att smakerna ska sätta sig, men chansen är övervägande att du får en ny sommarfavorit!
Instruktioner
- Ingefärsinlagda cocktailtomater:
Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg sköljda tomater och den syltade ingefäran i en bunke. Slå över den varma ättikslagen och låt det svalna. Låt stå med lock i kyl, gärna 1‐2 dagar innan den används.
- Vitlöksstekta kotletter:
Gnugga in kotletterna med vitlök och rosmarin. Ringla lite olja på och låt dra i 10 min. Hetta upp en panna och bryn kotletterna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra. Lägg över på plåt och tillaga i ugn på 150°, kärntemp 65°. Ta ut kotletterna och låt dem vila i några minuter.
- Servera gärna med pressgurka, gräddsås och pommes frites eller kokt potatis.
Publicerat den
10 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar