Putsa köttet. Snitta en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Salta och peppra.
Fräs champinjoner, vitlök och salladslök i smör i en stekpanna tills vätskan kokat in. Låt svalna och fördela i fickan på köttet. Vik samman och linda skivor av lufttorkad skinka runtom filéerna.
Bryn filén runtom i smör i en stor stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 25 minuter. Låt köttet vila, ca 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
Blanda matlagningsgrädde, kycklingfond, ljus redning och sherry i en kastrull. Koka upp och sjud sedan 5 minuter under omrörning.
Servera med sherrysås, ugnsrostade potatishalvor med rosmarin, stekta champinjoner kokta haricots verts och röd mangoldsallat.