Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöks- och svampfylld fläskfilé med sherrysås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

MUMS!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet. Snitta en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Salta och peppra.
  2. Fräs champinjoner, vitlök och salladslök i smör i en stekpanna tills vätskan kokat in. Låt svalna och fördela i fickan på köttet. Vik samman och linda skivor av lufttorkad skinka runtom filéerna.
  3. Bryn filén runtom i smör i en stor stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen, tills innertemperaturen är 65 grader, cirka 25 minuter. Låt köttet vila, ca 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.
  4. Blanda matlagningsgrädde, kycklingfond, ljus redning och sherry i en kastrull. Koka upp och sjud sedan 5 minuter under omrörning.
  5. Servera med sherrysås, ugnsrostade potatishalvor med rosmarin, stekta champinjoner kokta haricots verts och röd mangoldsallat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.