- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 24 minuter
Skriv ut
Baka gärna luftiga vitlöksbaguetter till soppan eller salladen. Här kryddar vi dem lite extra med finhackad persilja. När baguetterna gräddas eller värms i ugnen, avslöjar den aptitretande doften att det är något alldeles extra med dessa bröd.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om ordentligt tills jästen har löst sig. Tillsätt olja, salt, socker, ägg, persilja, vitlök, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter. Knåda degen med resterande mjöl och dela den i bitar, en per baguette. Forma varje bit till en lång, smal längd. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt. Snitta dem med en vass kniv och låt dem jäsa utan bakduk 30 minuter. Grädda bröden i 225°, ca 20 minuter. Servera dem nygräddade till sallad eller soppa.
- Tips: Bröden kan bakas i god tid före en planerad middag, frysas och sedan sprödvärmas i ugnen på 225°.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
he
väldigt lätt recept och väldigt goda =)
Underbart gott bröd ! jag dubblade och gjorde 4 st istället och utan persillia . Använde ändast vetemjöl och det blev super. rekomenderas
Blev verkligen uppskattat, både av barnen och av sambon!
Jättegoda och enkla att göra. Använde rågsikt istället för rågmjöl. Gjorde dubbelsats och använde en pkt frusen dill, alltså minde än du skrivit men blev jättegott. Rev hälften av vitlöksklyftorna och hackade resten. Var spröda även dagen efter! :) Tackar och bockar. Klar 5:a från oss.