Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbaguetter

(5 kommentarer)  
Vitlöksbaguetter Vitlöksbaguetter
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 24 minuter
Skriv ut

Baka gärna luftiga vitlöksbaguetter till soppan eller salladen. Här kryddar vi dem lite extra med finhackad persilja. När baguetterna gräddas eller värms i ugnen, avslöjar den aptitretande doften att det är något alldeles extra med dessa bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om ordentligt tills jästen har löst sig. Tillsätt olja, salt, socker, ägg, persilja, vitlök, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter. Knåda degen med resterande mjöl och dela den i bitar, en per baguette. Forma varje bit till en lång, smal längd. Lägg bröden på bakpappersklädd plåt. Snitta dem med en vass kniv och låt dem jäsa utan bakduk 30 minuter. Grädda bröden i 225°, ca 20 minuter. Servera dem nygräddade till sallad eller soppa.
  2. Tips: Bröden kan bakas i god tid före en planerad middag, frysas och sedan sprödvärmas i ugnen på 225°.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • nibla93 27 oktober 2008

    he

  • JulleRull 6 januari 2010

    väldigt lätt recept och väldigt goda =)

  • aiisha 26 mars 2010

    Underbart gott bröd ! jag dubblade och gjorde 4 st istället och utan persillia . Använde ändast vetemjöl och det blev super. rekomenderas

  • kantomen 10 september 2010

    Blev verkligen uppskattat, både av barnen och av sambon!

  • Mumsfilibabba2 28 januari 2012

    Jättegoda och enkla att göra. Använde rågsikt istället för rågmjöl. Gjorde dubbelsats och använde en pkt frusen dill, alltså minde än du skrivit men blev jättegott. Rev hälften av vitlöksklyftorna och hackade resten. Var spröda även dagen efter! :) Tackar och bockar. Klar 5:a från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.