Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerat vitlöksbröd i långpanna

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Baka ett tunt pizzaliknande bröd i långpanna som är gott till picknick, som snacks, soppa eller till en sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Kavla ut degen, ca ½ cm tjock, på en plåt med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Tryck hål i degen med pekfingret så att inga luftbubblor bildas under gräddningen. Blanda olja och pressad vitlök i en skål. Pensla blandningen på degplattan och strö över riven ost och hackad persilja.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 13-15 minuter eller tills det får fin färg. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i bitar med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.