Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad grönsakssoppa med vitlökscréme

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig skördesoppa som blir extra mustig av att grönsakerna först rostas. Gör den gärna en dag i förväg så att smakerna hinner sätta sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skala och skär morot och palsternacka i stavar.
  3. Lägg lök, paprika, rotfrukter, körsbärstomater, oskalade vitlöksklyftor på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja. Krydda med timjan, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt och rosta mitt i ugnen 20-25 minuter.
  4. Lägg vitlöksklyftorna åt sidan. Mixa resten av det rostade med stavmixer eller matberedare till ett slätt mos. Häll det i en kastrull. Tillsätt 8 dl vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten.
  5. Kläm ut innehållet ur vitlöken. Mixa med créme fraiche till en slät röra. smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med en klick vitlökscréme. Toppa med rostade solrosfrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.