En härlig skördesoppa som blir extra mustig av att grönsakerna först rostas. Gör den gärna en dag i förväg så att smakerna hinner sätta sig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skala och skär morot och palsternacka i stavar.
- Lägg lök, paprika, rotfrukter, körsbärstomater, oskalade vitlöksklyftor på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olivolja. Krydda med timjan, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt och rosta mitt i ugnen 20-25 minuter.
- Lägg vitlöksklyftorna åt sidan. Mixa resten av det rostade med stavmixer eller matberedare till ett slätt mos. Häll det i en kastrull. Tillsätt 8 dl vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten.
- Kläm ut innehållet ur vitlöken. Mixa med créme fraiche till en slät röra. smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med en klick vitlökscréme. Toppa med rostade solrosfrön.
Publicerat den
20 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar