Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta vitlöksräkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Som man får dem på t.ex. Teneriffa

Ingredienser

Instruktioner

Skala räkorna Kärna ur chilin och finstrimla den (hacka) Skala vitlöksklyftorna och skiva dem fint Hetta upp olja till c:a 180 grader Lägg i vitlöken, chilin och rör om När vitlöken är nästan bränd så lägg i räkorna och låt dem bli varma. Under tiden bör man värma ett par eldfasta portionsformar i ugnen på c:a 150 grader. När räkorna är färdiga lägg över dem i formarna (VARMA) och sleva över oljan med chili och vitlök. Servera genast, de skall vara heta. En vitlöksbaguett till är inte så dumt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kikipaulsson 20 januari 2011

    mycket gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.