Snabb vegetarisk pizza med goda tillbehör som vitlökssås och en fräsch Raw-coleslaw.
Instruktioner
- Vitlökssås:
Häll ner sojagrädden i en skål. Pressa ner vitlöksklyftan och rör ner 1 msk olja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Ställ in i kylen så länge.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna tillsammans med grönsaksbuljong, oregano, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Vänd ner sojafärsen och låt steka i några minuter. Skala och skiva rödlökarna och halvera körsbärstomaterna.
- Lägg ut tortillabröden på två stycken bakplåtspappersklädda plåtar. Bred ut pizzasås på varje pizza. Toppa med sojafärs, rödlök och körsbärstomater. Grädda pizzorna i ca 5 minuter.
Håll koll, de bränns lätt!
- Coleslaw:
Kärna ur avokadorna och dela i mindre bitar. Mixa sönder med en stavmixer eller mosa med en gaffel. Blanda med olja, örtsalt och peppar. Strimla vitkål och morot fint. Blanda ner i avokadoröran.
- Servera pizzorna med vitlökssås och raw coleslaw.
Publicerat den
12 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar