Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökssås till lamm eller annat kött

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Fantastisk sås till lammstek och även annat stekt kött. Ljuvlig len smak av vitlök, en höjdarsås

Ingredienser

Instruktioner

Skala vitlöksklyftorna. Koka dem i grädde och mjölk på svag värme under lock tills de börjar bli mosiga, ca 15- 30 minuter. Kör sedan vitlöken i en food processor eller mixer. Häll tillbaka moset i kastrullen. Tillsätt steksky eller buljong, och ev. beurre manié. Låt sedan såsen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och citronsaften.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.