Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Den här såsen är ett måste för mig på sommaren då vi grillar mycket. Den är helt otroligt god och äts med fördel till färskpotatis eller ugnsstekt potatis och grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna lätt och börja sedan att vispa ner matoljan droppvis. Jätteviktigt att droppa i oljan under vispning då såsen blir tunn och blaskig om du häller i den för snabbt. Vispa kraftigt hela tiden med elvisp! När oljan är nervispad och du fått en tjock kräm tillsätter du kryddor, citronsaft och pressad vitlök. Blanda sist ner creme fraichen.
  2. Låt såsen stå kallt en stund innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • katbeghan 3 juli 2011

    En god sås som jag även har tipsat vidare till kompisar. Och även där blivit omtyckt. Funderar lite på om såsen skall vara väldigt tunn, eller om det blev lite fel då jag tillsatte creme fraiche´n. Tog all creme fraichen i på en gång och blandade allt. Var tjock och fin fram tills dess... Och smaken var väldigt god. Någon tyckte den (p.g.a. att den var väldigt rinnande) passade även bra som dressing till salladen //katbeghan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.