Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbröd med röd chili

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fruktansvärt smakrika, fruktansvärt goda och fruktansvärt lätta att göra. Ett perfekt alternativ för oss alla som är trötta på det vanliga vitlöksbrödet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader Skär baguetterna på längden så att du får 4 avlånga delar, skär sedan varje del på 4 så att du tillslut har 16 små bitar.
  2. Börja med att grovhacka den röda chilifrukten men kom ihåg att tvätta händerna noga och undvik kontakt med ögon efter att ha berört chilifrukten Smält smöret på medelstark värme i en stor stekpanna Pressa sedan vitlöken i en vitlökspress och lägg ner det i det smälta smöret Lägg i den grovhackade chilin, salta och peppra rikligt
  3. Lägg baguettebitarna i pannan och vänd dem flera gånger så att brödet suger åt sig allt smör, glöm inte att se till så att varje bit har lite chili på sig (om man vill kan man även lägga på lite ost som sedan gratineras i ugnen) Sätt in baguettebitarna i ugnen och låt stå i 8 minuter

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mariec 27 februari 2011

    Menar du bake-off baguette eller de som redan är bakade?

  • Metzgermeister 27 februari 2011

    Bake-off baguetterna som man köper i 2 pack på 300 gram, dvs 150 gram per baguette :)

  • mariec 27 februari 2011

    Då ska jag testa., låter jättegott!

  • marie79 12 mars 2011

    SUPERGODA både med och utan chilli :) Godast var dom utan ost tycker jag.

  • pihal 2 mars 2012

    Kanongoda. Fast jag hade ingen chili hemma så jag tog sambal oelek och rörde ner i smöret. En klar femma i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.