Ett av många underbara sätt att ta tillvara säsongens goda kål.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryn kycklingen i oljan med krossade vitlöksklyftor och repade timjanblad. Salta och peppra. Lägg över allt i en ugnssäker form när kycklingen är gyllenbrun runt om.
- Skölj, halvera och stek tomaterna hastigt i kycklingpannan. Lägg över dem i ugnsformen. Stek i ugnen 15-20 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 66 grader.
- Örtbuljong: Hacka lök och vitlök grovt. Fräs löken hastigt i oljan i en kastrull. Häll på kycklingfond och vatten, koka 5 minuter. Tillsätt timjan, persilja och grädde. Mixa till en jämn och grön buljong med en stavmixer. Smaka av med citronjuicen.
- Kålfräs: Grovstrimla och fräs kålen hastigt i smör, olja och honung. Salta och peppra.
- Servera kycklingen på en bädd av kål i djupa tallrikar. Häll örtbuljongen runt om.
Publicerat den
9 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar