Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökskyckling med kålfräs, örtbuljong och rostad tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett av många underbara sätt att ta tillvara säsongens goda kål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryn kycklingen i oljan med krossade vitlöksklyftor och repade timjanblad. Salta och peppra. Lägg över allt i en ugnssäker form när kycklingen är gyllenbrun runt om.
  3. Skölj, halvera och stek tomaterna hastigt i kycklingpannan. Lägg över dem i ugnsformen. Stek i ugnen 15-20 minuter tills kycklingen har en innertemperatur på 66 grader.
  4. Örtbuljong: Hacka lök och vitlök grovt. Fräs löken hastigt i oljan i en kastrull. Häll på kycklingfond och vatten, koka 5 minuter. Tillsätt timjan, persilja och grädde. Mixa till en jämn och grön buljong med en stavmixer. Smaka av med citronjuicen.
  5. Kålfräs: Grovstrimla och fräs kålen hastigt i smör, olja och honung. Salta och peppra.
  6. Servera kycklingen på en bädd av kål i djupa tallrikar. Häll örtbuljongen runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.