Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksmarinerat grillat älginnanlår med äppelsky

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

God svensk husmanskost

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna skivor och lägg det i en plastpåse tillsammans med olja. Mosa vitlöksklyftorna med sidan av en kniv eller en mortel och tillsätt även dem. Låt marinera i rumsteperatur 1-2 timmar. Sätt ugnen på 100 grader. Grilla köttet några minuter på båda sidor. Lägg köttet i en ugnsform tillsammans med smöret och täck den med folié. Salta rikligt och låt det stå inne i ugnen ca 1 timme.
  2. ÄPPELSKY: Kärna ur och finhacka äpplet. Finhacka löken. Koka ihop äpplel- och lökhacket med stekskyn och äppelmusten. Låt puttra 5-10 minuter. Red av med lite maizenaredning och smaka av med salt.
  3. Servera gärna med rostade rotfrukter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • popcornsandra 26 september 2011

    Så himmelskt gott!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.