- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Ett gott tilltugg till salladen eller varför inte som snacks.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i degbunken och häll över det ljumma vattnet. Rör ut jästen och tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjölet och knåda degen smidig. Låt jäsa övertäckti 30 minuter.
- Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om degen verkar för lös.
- Kavla ut till en rektangulär platta, ca 1/2 cm tjock. Blanda pressad vitlök, salt och olivolja och bred över degplattan. Rulla ihop från långsidan och skär i skivor som läggs på plåt. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
- Pensla med vatten och strö på sesamfrön. Grädda i 225 grader 8-10 minuter eller tills bröden fått fin färg.
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!! MÅSTE PROVAS!!!
Låter jättemumsigt, jag bara älskar allt som det ska vara vitlök i så detta recept ska jag prova.
går dom att frysa?
Hade varken olivolja eller sesamfrön hemma. Körde raps olja istället och det funkade fin fint. Jättegoda blev dom. Klar femma. :D