Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksspäckad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Underbart gott, med förutsättning att man gillar vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa filén fri från hinnor och senor. Skär små snitt i filéen med jämna mellan rum, runt om.
  2. Skala och dela vitlöks klyftorna i mindre bitar och tryck in i snitten på filén.
  3. Bryn filén så den får färg runt om och krydda. Slå sedan på vattnet och låt puttra under lock, tills filéns innertemperatur är ca 70 grader.
  4. Låt den ligga och vila, ca 5 minuter, innan den skärs upp.
  5. Under tiden vispa du ur stekpannan med grädden, red och krydda såsen och lår puttra i några minuter.
  6. Servera med krämig potatisgratäng eller klyftpotatis och en härlig sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.