Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlökstorsk i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en rätt för vitlöksfrälsta. Vitlöken blir mild och god i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj torsken i kallt vatten och gnid in den med salt både ut och invändigt. Låt den ligga och dra en stund. Fyll torskens mage med vitlöksklyftor, 25 g smör, lagerblad, timjan och persilja. Peppra lätt hela fisken. Sätt ungnen på 225 grader. Lägg torsken på ett smort ungsfast fat med buken nedåt. Klicka på resten av smöret. Tillaga i ugn ca 30-40 minuter. Tillsätt grädde och vinäger efter 15 minuter. Ös fisken ofta. Torsken ska få fin stekyta och en fena lossna lätt när den är färdig. Servera torsken med skyn, vitlöksklyftorna, potatis och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.