Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksdoftande Kycklinggryta Vitlöksdoftande Kycklinggryta Vitlöksdoftande Kycklinggryta
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Underbart god kycklinggryta! :) Luktar underbart i hela köket när den står och puttrar på spisen kan jag lova!

Ingredienser

Instruktioner

Gör marinaden på olja, pressade vitlöksklyftor, chilisås, ingefära , salt och peppar. Strimla kycklingen. Låt den ligga i marinaden i ca 1 timme. Stek kycklingen tillsätt skivad purjolök och tärnad paprika. Häll på grädde, smaka av med kryddor och låt puttra 6-7 min. Servera med tex klyftpotatis, ris & sallad.

Liknande recept

Kommentarer (72)

  • leolina 5 december 2009

    denna va jättegod,hade ingen ingefära hemma men det vart kalas ändå!

  • Beckis83 7 december 2009

    åt denna igår med ris till, funkar bra det med. Kanongod!

  • Alsing 12 december 2009

    Vi gjorde grytan i wokpannan med ca 1 dl grädde. Vi hade sesamklyfpotatis till, det blev kanongott!

  • susie_q 12 december 2009

    jättegott! kommer att stå på bordet flera gånger.

  • EvisW 18 december 2009

    Jättegott. Nästa gång ska jag prova med kokosmjölk i.

  • kattan58 23 december 2009

    WOW en av de godaste rätter jag ätit--- Hatten av jag addade bambu skott o lite cayennepeppar...o framför allt den godaste JAG lagat finns det 100 poäng så får denna rätt 110 p

  • mariak-d 7 januari 2010

    tack för ett gott och enkelt recept väldigt uppskattat av både barn och vuxna.:)

  • chrisq 23 januari 2010

    tack för ett underbart recept var jättegott o enkelt

  • mallu16 26 januari 2010

    Va smarrigt! Smakrikt utan att vara starkt, vilket passade både barn och vuxna. DEt här kommer vi göra många gånger.

  • NeroAnima 12 februari 2010

    Testade detta idag, dock utan paprika för det tycker jag inte om. Versionen med kyckling fick mycket gott betyg av sambon, qourn version som jag åt funkade riktigt bra med.

  • eo79 22 februari 2010

    Tack för ett gott och enkelt recept. Hade ris till nästa gång blir det klyftpotatis!

  • mejliz 30 mars 2010

    ska absolut testa detta =)

  • _chokladbiten_ 11 april 2010

    Har provat ditt recept. Och alla i familjen tyckte det var jättegott. :) Ett kanon-recept!!!

  • kattan58 19 april 2010

    Helt underbart , har lagt till lite cayennpeppar & bambuskott o det blir toppen

  • Isobel 5 september 2010

    Första gången så följde jag receptet till punkt och pricka, men tyckte att smaken från chilisåsen blev lite för övertagande, helst det syrliga från vinägern som är i den. Så nästa gången jag lagade den så provade jag att bytta ut en del av chilisåsen med fin krossade tomater och smakade sedan av med mer chilisås tills jag fick rätt balans på smakerna. Då blev det riktigt gott! :)

  • Gul13 13 september 2010

    Tack för ett jättegott recept.

  • 7201 29 september 2010

    MYCKET GOTT !! JAG TILLSATTE CHILIPEPPAR,LITE GRILLKRYDDA OCH SOYA.... DETTA KOMMER JAG ATT GÖRA OM FÖR DET BLEV SUCCÉ !!!!! SUPERENKELT OCH SNABBT GICK DET OCKSÅ. SEVERADE UGNSSTEKTA POTATISAR OCH MORÖTTER TILL+ SALLAD. TACK FÖR ETT GOTT RECEPT...5 AV 5 MÖJLIGA

  • sabr0201 7 oktober 2010

    Jätte gott!

  • bendte 19 oktober 2010

    Superduper gott och enkelt..!!

  • mmarika 30 oktober 2010

    Grymt gott!!!

  • Neddan72 1 november 2010

    Tack! Ett jättegott recept! För att öka sting lade jag till lite curry och cayennepeppar, jag hade också i lite strimlad squash och sockerärtor för att få lite mer grönsaker och tuggmotstånd. Tack igen, detta återkommer snart på våra tallrikar!

  • strimma21 27 december 2010

    Otroligt gott! Hela familjen älskar detta, framför allt tillsammans med tagliatelle.

  • mammis 27 december 2010

    Så otroligt goooottttt, la till extra cayennepeppar och lite curry, vilken fullträff...ska göras många gånger

  • ljussken 1 januari 2011

    Mums det här var jättegott! Jag tog oxå curry o cayennepeppar som de andra förslagit. Birm

  • dincii 7 januari 2011

    riktigt gott ! men var lite för starkt för min smak :)

  • gottgris 13 januari 2011

    Kanongott

  • UJennyK 19 januari 2011

    Hej tänkte göra denna gryta ... är det till 4 pers eller?

  • youliia 24 januari 2011

    Oj vad gott det ser ut! Detta ska jag göra till mamma pappa och mina bröder som middag imorgon =)

  • youliia 25 januari 2011

    Gjorde denna idag, marinaden luktade hemskt och gav kycklingen en inte så god smak, dock lade jag till lita andra kryddor osv, så det vart definitivt godkänt! Dock ska jag göra en annan marinad nästa gång. :)

  • Novakovic 2 februari 2011

    Tack för receptet. Galet gott!! :)

  • nyborjarn86 19 mars 2011

    3 tsk ingefära, är det färsk riven, inlagd på burk eller torkad malen? vore tacksam för svar, vill prova detta recept efter att ha läst alla goda omdömen!!! :)

  • abdullah3057 19 juli 2011

    Den var god men vitlökssmaken var för stark, så det drar ner betyget.

  • josefinevdh 17 september 2011

    jag har gjort denna gryta två gånger och familjen ÄLSKAR den!! blir tredje gången idag och kommer göra många många fler gånger. jag serverar den med tagliatelle och det gör grytan så mycket godare!!

  • Saudi6 26 september 2011

    Hur många portioner ger det? :)

  • kekke46 7 oktober 2011

    Otrolig god gryta, jag la i kokosmjölk också, tog 4 vitlöksklyftor. Kommer att göra den igen.

  • MariaMathias 7 oktober 2011

    Kanon god! Kommer att lagas flera gånger här.

  • annis70 11 oktober 2011

    En mycket god gryta,fast jag tog mestadels kokosmjölk och lite grädde :)

  • josefinatas 24 oktober 2011

    Ser kanongott ut! Hur har du gjort din klyftpotatis?

  • Kakan1986 31 oktober 2011

    Mycket enkelt och gott! Tack för receptet!

  • elsehansson 6 november 2011

    En mycket god kycklinggryta, blev mycket uppskattad. Mvh, Else

  • sureerat 27 november 2011

    Jättegott!!Men hoppa över salladen det är tillräckligt med grönsaker i grytan.

  • sannanas 22 januari 2012

    Jag gick på omdömen av grytan, och jag och mina gäster håller med om att det var en väldigt smakrik, härliggt doftande kycklinggryta. Enkel att tillaga, men ändå lite festlig. Jag tog bort paprikan och hade i haricots verts och champinjoner istället. Den här grytan kommer jag göra flera gånger. Gästerna bad om recept :)

  • Snapis 4 februari 2012

    Riktigt suveränt gott blev det, la till med lite vitt vin dessutom

  • EvaMS 16 mars 2012

    Fantastiskt gott, fick ge receptet vidare direkt!!

  • foodlover1 18 mars 2012

    Gjorde marinaden i gratängform o la i kycklingfileerna en timme och så in i ugn en halvtimme. Blev sagolikt gott!

  • Carro2 22 mars 2012

    Är det chillisås (typ Felix) eller sweet chilli som avses??

  • Annika91 27 mars 2012

    Jag bytte ut paprikan mot champinjoner och det var super gott! Det var väldigt enkelt att göra och blev väldigt uppskattat :)

  • aupendi 4 april 2012

    Detta blev jättegott! Fick bra betyg av sambon också, som menade att såsen var "jävligt god" :) Kommer garanterat att fortsätta laga detta med jämna mellanrum :)

  • lenasj65 24 april 2012

    Riktigt riktigt gott! Tack för receptet!

  • Elizzle 22 maj 2012

    Enkelt och gott! :)

  • lin82luh 18 juni 2012

    Riktigt god kycklinggryta. Tror jag ska testa en annan chilisås nästa gång, blev i starkaste laget och då hade vi även i extra cocosmjölk för att få den lite mildare i smaken. Kommer definitivt göra detta igen. 5 stjärnor. Tack för receptet :)

  • veronicad 23 juni 2012

    Mycket God maträtt.

  • veronicad 23 juni 2012

    Mycket god gryta. Tack för receptet.

  • aupendi 17 juli 2012

    Denhär står på spisen idag. Andra gången jag lagar det. Supergott!

  • eliwa 21 augusti 2012

    Fantastiskt gott. Tack för receptet

  • elsklingen 28 augusti 2012

    Hej Ska det vara färsk el torkad ingefära i marinaden? Tacksam för svar :-) /Suss

  • elsklingen 28 augusti 2012

    Ojojoj vad gott ! ;-D ! Lagade nyss o hade i strimlad squash oxå. ( tog mald torkad ingefära) Mina föräldrar o jag njöt ngt oerhört! O min far är inte ens så förtjust i vitlök ...hehe En solklar 10poängare !!! Tack för receptet :-D

  • propp 29 september 2012

    Jättegott!!!

  • silkfire 1 oktober 2012

    @Suss: jag använder malen ingefära från kryddpåse. smakar fantastiskt!

  • KellyH 16 oktober 2012

    Jättegod gryta som jag absolut kommer lägga till bland vardagsrätterna! Jag tolkade sweet chili som "thai sweet chili" och så plussade jag till haricote verts. Nästa gång kommer jag att ha i några färska pirri pirri för att få lite hetta också...

  • Matlotta 3 november 2012

    Jätte god gryta kan varmt rekomenderas.Jag använde sweet chilisås blev kanon lite thai inspirerat med ris till

  • kullerbyttan 11 november 2012

    så jättegod...mycket smak men inte för stark. alla i faniljen blev förtjusta

  • wersessa 12 november 2012

    Ska man hälla av marinaden innan man steker kycklingen eller ska den också va med i grytan? :)

  • kardemummagumman 12 november 2012

    Marinaden kan stekas med! Vad kul att så många gillar den, gör den faktist själv idag igen!

  • werixxon 8 januari 2013

    Gjorde denhär idag och det var jättegott och uppskattades av familjen också :)

  • kecka81 9 januari 2013

    Det doftar ljuvligt här i köket, ska bli spännande. Ska bjuda på den utan att ha testat själva först!!! Återkopmmer med betyg.

  • lillakockan 1 februari 2013

    Ska laga din rätt till middag idag. Doftar underbart av marinaden! Jag älskar vitlök och färsk ingefära.

  • mirola 11 augusti 2013

    Fantastiskt god!

  • graavargen 19 augusti 2013

    Saknade purjolök, så körde med zuccini istället som förwokades lätt i grekisk olivolja tillsammans med lite scharlotten lök som jag var hadde liggandes över. Det blev gott, dock var jag inte säker på hur mycket marinad jag skulle ta bort från kycklingen innan den stektes, lät lite slinka ned i stekpannan. Kokoksmjölk kan nog gå, men då ska man nog inte köra med ugnspären utan ris i stället.

  • Mafran 14 juli 2014

    Supergott!

  • dmagnuss 20 augusti 2014

    Ehh,, ja,, de va ju snuskigt gott :),, tack!! :)

  • claescassel 12 november 2015

    Hej, mitt i receptet Vitlöksdoftande köttgryta fanns texten "Viktigt meddelande En nödvändig drivrutin saknas. Fixa nu" och så en pil att trycka på. Är det redaktionell text? Eller är det, som jag gissar, farligt nätfiske? Och hur har det i så fall hamnat mitt i recepttexten? Vänliga hälsningar Claes Cassel

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.