Grundrecept för vitt bröd.
Instruktioner
- 1. Häll allt mjöl i köksmaskinens bunke tillsammans med det kalla vattnet. Dela jästen i småbitar och lägg i. Här tillsätter du det du vill använda som smakämne till brödet. Tänk på att ta lite mer mjöl om du har blöta smakämnen.
2. Arbeta degen smidig, 16 minuter utan salt. Tillsätt saltet och blanda i två minuter till.
3. Låt degen jäsa under plast i minst 2 timmar, om den jäser upp till kanten trycker man bara ned den.
4. Baka ut till valfri form och låt jäsa till dubbel storlek innan du gräddar.
- Småfranskor 225 graders ugn 12-16 minuter beroende på storlek.
- Baguetter 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 8-11 minuter beroende på storlek.
- Franskbröd 250 graders ugn 5 minuter, sänk till 220 grader och grädda ytterligare 13-20 minuter beroende på storlek.
- Är du osäker på om brödet är färdigt, så går det bra att mäta innertemperaturen med en termometer, den bör vara 97 grader.
- Tillagningstid: Grundrecept vitt bröd 40 minuter och 2 timmar jäsning
Publicerat den
17 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar