Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtournedos med vitvinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt lyxig fiskrätt med ljuvliga smaker! Gjorde denna rätt en gång när vi skulle ha gäster och gästerna jublade och ville ha receptet :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i avlånga, lite tjockare skivor. Krydda på båda sidorna. Blanda färskost med hackad dill och bred ut på varje laxbit. Lägg på en skiva färskrökt lax och rulla ihop. Lägg snurrorna i en smord ugnssäker form.
  2. Hacka schalottenlöken. Skala och slanta moroten. Fräs morot och lök i smöret. Häll på vin, vatten och fond. Koka såsen tills hälften av vätskan återstår. Sila och red såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  3. Stek laxen i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
  4. Häll grädden och det mousserande vinet i såsen och mixa den skummig med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med kokt/pressad potatis, vitvinssås och lätt förvälld sparris. Garnera med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.