Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gäddqueneller i vitvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En kombination av väl utvalda recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa gäddfärsen med salt och peppar, tillsätt ägg och därefter vispgrädden lite i taget. Forma gäddqueneller med en matsked som doppas i kallt vatten. Lägg dem i en låg vid kastrull.
  2. Hacka schalottenlök och glasera den. Koka ihop fiskbuljong, vin och lök. Redusera till hälften och tillsätt sedan grädden, koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med citronsaft, salt och vitpeppar.
  3. Sila såsen och häll den över quenellerna. Koka upp försiktigt och låt det sedan stå och dra i ca 10 minuter.
  4. Servera med pressad potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.