Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitvinssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Brukade tidigare alltid köpa pulversås när jag skulle tillaga vitvinssås. Detta recept slår alla pulversåser jag provat

Ingredienser

Instruktioner

Fräs löken i smöret så den blir mjuk. Strö på mjölet och fräs en liten stund. Häll i vinet under vispning så att mjölet löser sig. Tillsätt vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och rör om. Koka i några minuter, tillsätt salt och peppar. Klipp dill över såsen innan servering

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • farmoringer 24 september 2009

    Har gjort din sås idag. Den var god, så den kommer säkert att göras om vid ett annat tillfälle...

  • holmquistcassi 3 januari 2013

    Tack för ett enkelt och mycket gott recept :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.