Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vivis svamptårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Får alltid en massa roliga reaktioner på namnet! Men det är konsistensen som är "tvättsvampig" det finns inte svamp i den. :) Perfekt som botten till tårtor, blir alltid hög, fluffig och saftig.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver, vispa sen ner det i äggblandningen. Tillsätt det kokande vattnet och vaniljsockret. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 23cm i diameter. Gärna med löstagbar kant. Ställ ugnsgallret på botten av ugnen och ställ sen formen på det. Grädda sen kakan på botten av ugnen i cirka 50 minuter. Den kan sjunka ihop något när man tar ut den. Men jag har aldrig misslyckats med denna sockerkaka! Den har aldrig blivit platt när jag tagit ut den. Det har man ju hört talas om att det händer för många.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AlexaE 12 februari 2012

    Jag har alltid problem med kakor som sjunker ihop i mitten av någon anledning, men denna blev perfekt! Jättebra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.