Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vört kavring

(1 kommentar)  
Skriv ut

Lika lätt att göra som en sockerkaksmet! Blir perfekt till julskinkan när den görs i grisform. Får en lätt smak av vörtbröd! 15 min arbetstid. 1½ timma väntetid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra och bröa 2 formar på c:a 1½ l styck av valfritt utseende
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Alla torra ingredienser blandas väl i en bunke.Tillsätt fil och sirap
  4. Blanda väl med degkrokar, ska bli en tjock och seg smet. Ej deg.
  5. Häll i formarna och jämna till ytan.
  6. Placera omgående på nedre falsen i ugnen. Grädda i c:a 90 min.
  7. Låt svalna inlindad i bakduk.
  8. Går perfekt att frysa. Skivas i tunna skivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anderstam 3 februari 2012

    Har ändrat receptnamnet till Vört kavring.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.