Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtbröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smält matfettet i en kastrull. Häll i porter och must och värm till 37 grader. Smula jästen i degbunken och rör ut den i litet av degspadet. Håll på resten av spadet och tillsätt sirap, honung, kryddor, russin och det mesta av mjölet. Arbeta in mer mjöl så att det blir en riktigt stadig deg. Låt det jäsa övertäckt en timma. Ta upp degen på bakbordet och knåda den. Dela den i två delar och forma runda eller avlånga bröd. Låt jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter. Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MaNi 30 november 2007

    (Y) Tack för att jag har fått tagit del av ditt Vörtrecept. Det blev jätte bra. Eftersom man ibland får ta vad man har hemma blev rågsikten utbytt mot; 10 dl rågmjöl (grovt) 11 dl vetemjöl (ca) Mörk sirap bytte jag mot ekologisk lönnsirap Till detta lade jag 1 matsked salt, var osäker på om du glömt skriva upp det!? Kollade av några andra vörtrecept på webben och alla hade med salt. Hur ska det vara i ditt recept? Eftersom jag även hade den av mig älskade kryddan Kummin hemma lade jag en matsked av detta i smeten också. Jag undrar dock om du brukar grädda brödet längst ner eller i mitten av ugnen. Mina bröd blev lite brända vid bakning mitt i ugnen. Ett kanon gott bröd för de som gillar vörtbröd!!! (L) //Ella

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.