Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vörtbullar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Snabbakade och enkla, här lyckas även den ovane bagaren. Saftiga utan både porter och Kesella. Den lilla mängden bakpulver gör dem extra luftiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd med fördel en maskin.
  2. Smula jästen och lös den i julmusten. Tillsätt, sirap, smör, messmör och kryddor.
  3. Börja alltid med en mindre mängd mjöl och prova er fram. Blanda bakpulvret med mjöl innan det blandas ner.
  4. Arbeta degen minst 5 minuter i maskin. För hand krävs det den dubbla tiden, om man orkar. Tillsätt mer mjöl om degen klibbar. Täck över och jäs ca 45 minuter.
  5. Ta upp degen på lätt mjölat underlag, knåda och trilla 20 släta bullar. Fördela på 2 bakpappersklädda plåtar, nagga med en gaffel, täck över och jäs ytterligare 45 minuter.
  6. Grädda i 225º i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna under bakduk.
  7. Går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • pihal 13 december 2011

    Skall det vara så mycket julmust i receptet, jag bakade dessa idag efter receptet men degen blev hur lös som helst fick nog tillsätta 5 dl extra mjöl mot vad som stod i receptet.

  • zonale 13 december 2011

    Jag är förvånad över att du fått tillsätta såpass mycket mer mjöl. Jämför gärna med liknande recept och mjölmängd men huvudsaken är att det blev bra till slut.

  • Cassiopeya 15 december 2011

    Oj dessa verkar spännande! Ska försöka hinna baka dem i helgen :D Återkommer med kommentar och betyg då;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.