Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vuxenkladdkaka med salta jordnötter och whisky

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Härligt kladdig och knaprig med en touch av whisky.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa 3 små 12 cm eller en stor 22 cm form med löstagbar kant. Eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten av formarna.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt i en bunke. Blanda mjöl med kakao och vaniljpulver. Rör ner det med smör och whisky i äggsmeten.
  4. Häll smeten i formarna. Strö över grovhackade nötter. Baka de små kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter, eller en stor i ca 20 minuter. De ska vara lösa i mitten och färdiga i kanterna.
  5. Låt svalna lite och servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.