Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våfflor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett gammalt recept från min mammas moster. Troligen från mitten av 1800-talet

Ingredienser

Instruktioner

Dela äggen. Blanda gulorna med filmjölken, rör i det smälta kallnade smöret. Vetemjöl och bakpulver blandas och röres sedan i äggsmeten. Bör få svälla, gärna några timmar. Äggvitorna vispas hårt och "vändes" försiktigt ner i smeten. Gräddas i våffeljärn. Strö ev. över lite socker och låt kallna på galler. Serveras med sylt, vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • kekke46 6 mars 2011

    Blev så sugen på Våfflor idag, så jag testade ditt recept blev verkeligen goda, en fema från mig. Tack för receptet

  • mate68 25 mars 2011

    Stämmer verkligen ingredienserna? Blir ju hårt som spackel! //magnus

  • sikaal 25 mars 2011

    Hej! Rätt tjockt blir det innan äggvitorna kommit i. Kanske har du använt små ägg eller packat mjölet för mycket. Spackelkonsistens har jag aldrig varit ute för. Ledsen att jag inte kan hjälpa dig mer! Lena

  • Jag69 10 oktober 2015

    Jag la till två tsk salt, en dl kolsyrat vatten, stevia strö 2msk och vanilje pulver! Supergoda! Detta på en dubbelsats och vi fick tolv belgiska våfflor! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.