Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj med kantareller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En god kantarellpaj för de som gillar svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förberedelsetid: 40 min Tillagningstid: 40 min Färdigt på: 1 tim 20 min
  2. 1. Finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg. 2. Forma den till en "klump" och ställ den svalt i 30-40 minuter. 3. Värm ugnen till 200 grader, kavla ut degen så att den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 min. 4. Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrun. 5. Vispa äggen lätt, blanda ner crème fraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken. 6. Smaka av med några varv på pepparkvarnen. 7. Grädda i ugnen i 175 - 200 grader i 15 - 20 minuter tills äggstanningen stelnat. 8. Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ullis1 27 november 2009

    Låter gott. Ska jag prova att göra. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.