Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenrisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbart gott och saftigt till grillad/ugnsbakad lax och stor grönsallad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljong
  2. Finhacka löken och fräs ris och lök i 2 msk smör tills grynen ser "genomskinliga" ut. Häll på vinet och låt koka in. Häll på den varma buljongen lite åt gången. Rör om då och då. Koka ca 20-25 min tills riset är "al dente"
  3. Riv osten fint. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner osten i risotton så den smälter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.