En klassiker hos mig, finfin att ta med till julbordet eller midsommarbuffén, alltid uppskattad och går utmärkt att laga dagen före. Hittade receptet i nån tidning för sisådär 18 år sen.
Instruktioner
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten är slät. Rör även ner mjölken. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något. Vispa sedan ner äggen ett i sänder. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna. Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
- Ta ut rullen och låt den svalna.
- Hårdkoka 2 ägg. Låt dem kallna. Skala räkorna. Vispa grädden tills den är ganska hård. blanda ner majonnäs, dill, räkor, tinade gröna ärter, salt och peppar.
Finhacka äggen och vänd ner dem i fyllningen. Bred ut fyllningen på den kalla rullen . Rulla ihop den från långsidan.
- Ibland har jag använt 3 dl grädde och haft i några crabsticks skurna i mindre bitar, det gör ju inte saken sämre...
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongod blir nog en stående rätt på bjudbordet.
Blev succé när jag bjöd på detta!!
Vilken höjdare super kommer att göra om den igen 5 poäng monica
Hur mycket majonäs ska det vara?
Hoppsan, har tydligen missat det... uppdaterat receptet nu, ca 1 dl blir bra!
Hade med mig den på kräftskiva och alla älskade den:-)
Otroligt god och enkel att laga!