Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västkustrulle

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En klassiker hos mig, finfin att ta med till julbordet eller midsommarbuffén, alltid uppskattad och går utmärkt att laga dagen före. Hittade receptet i nån tidning för sisådär 18 år sen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten är slät. Rör även ner mjölken. Ta kastrullen av värmen och låt smeten svalna något. Vispa sedan ner äggen ett i sänder. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna. Grädda i 200 grader ca 25 minuter.
  2. Ta ut rullen och låt den svalna.
  3. Hårdkoka 2 ägg. Låt dem kallna. Skala räkorna. Vispa grädden tills den är ganska hård. blanda ner majonnäs, dill, räkor, tinade gröna ärter, salt och peppar. Finhacka äggen och vänd ner dem i fyllningen. Bred ut fyllningen på den kalla rullen . Rulla ihop den från långsidan.
  4. Ibland har jag använt 3 dl grädde och haft i några crabsticks skurna i mindre bitar, det gör ju inte saken sämre...

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Anlar 23 maj 2008

    Kanongod blir nog en stående rätt på bjudbordet.

  • Pling76 19 juni 2008

    Blev succé när jag bjöd på detta!!

  • monicadanell 2 januari 2010

    Vilken höjdare super kommer att göra om den igen 5 poäng monica

  • forbyrolle 22 juni 2010

    Hur mycket majonäs ska det vara?

  • mumsan 22 juni 2010

    Hoppsan, har tydligen missat det... uppdaterat receptet nu, ca 1 dl blir bra!

  • sannado 15 augusti 2010

    Hade med mig den på kräftskiva och alla älskade den:-)

  • mmarabou 24 oktober 2015

    Otroligt god och enkel att laga!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.