Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wallenbergare

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Goda färsbiffar med mildsmak. Ursprungsreceptet har hälften kalvbräss/kalvkött

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kalvköttet med äggulorna.
  2. Späd, med lite grädde i taget. Arbeta färsen så den blir smidig och får en seg konsistens. Salta och peppra.
  3. Forma köttfärsen till 8 platta biffar. Stek långsamt i matfett. De ska helst vara ljust bruna på ytan och mycket ljusa inuti.
  4. Tips Se till att verkligen få kalvkött av bästa sort, då blir biffarna godast

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pette 18 juli 2008

    Så gott... Jag gör krämig potatismos till, har små fina gröna ärtor och rårörda lingon också, men tänker prova nästa gång med hälften kalvbräss, som är en av de finaste råvarorna som finns... Tack för det tipset! Och jag låter smeten vara iskall för att kunna hantera den enkelt...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.