Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurswallenbergare med mandelpotatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga och smakrika biffar med krämigt mos. Lyxa till vardagen eller servera denna rätt som en lyxig helgmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kålsalladen. Finstrimla vitkålen, riv moroten på rivgärnet grovt. Lägg allt i en bunke. Tillsätt olja, halva vinägern, salt och svartpeppar efter smak och mer vinäger om mer syra behövs. Tips: Krama ur vitkålen med handen för att få ut saften från vitkålen.
  2. Koka upp musslorna i vinet och lägg på lock. Låt ligga tills de öppnat sig- om inte släng dem. Ta ur köttet från musslorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med räkorna, laxen, äggulorna, 1-1½ tsk salt och svartpeppar. Mixa snabbt ihop och tillsätt vispgrädden under gång så att den blir luftig.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och forma färsen till 4 runda biffar och stek dem tills de är genomstekta. Tips: Fukta händerna för att kunna forma färsen lättare.
  4. Skala mandelpotatisen och lägg i en kastrull med lätt saltat vatten. Koka upp och låt sedan sjuda 15-20 minuter. Koka upp mjölken och vispgrädden i en kastrull. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt gräddmjölken. Smaka av med salt och nymald vit peppar. Tips: Lägg purén i en spritspåse. Purén ska vara helt slät utan klumpar.
  5. Värm på wallenbergaren. Spritsa eventuellt purén på tallriken. Tag fram kålsalladen och smält smöret. Klart att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.