Saftiga och smakrika biffar med krämigt mos. Lyxa till vardagen eller servera denna rätt som en lyxig helgmiddag.
Instruktioner
- Börja med kålsalladen. Finstrimla vitkålen, riv moroten på rivgärnet grovt. Lägg allt i en bunke. Tillsätt olja, halva vinägern, salt och svartpeppar efter smak och mer vinäger om mer syra behövs.
Tips: Krama ur vitkålen med handen för att få ut saften från vitkålen.
- Koka upp musslorna i vinet och lägg på lock. Låt ligga tills de öppnat sig- om inte släng dem.
Ta ur köttet från musslorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med räkorna, laxen, äggulorna, 1-1½ tsk salt och svartpeppar. Mixa snabbt ihop och tillsätt vispgrädden under gång så att den blir luftig.
- Hetta upp en stekpanna med smör och forma färsen till 4 runda biffar och stek dem tills de är genomstekta. Tips: Fukta händerna för att kunna forma färsen lättare.
- Skala mandelpotatisen och lägg i en kastrull med lätt saltat vatten. Koka upp och låt sedan sjuda 15-20 minuter. Koka upp mjölken och vispgrädden i en kastrull. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt gräddmjölken. Smaka av med salt och nymald vit peppar. Tips: Lägg purén i en spritspåse. Purén ska vara helt slät utan klumpar.
- Värm på wallenbergaren. Spritsa eventuellt purén på tallriken. Tag fram kålsalladen och smält smöret.
Klart att servera!
Publicerat den
28 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar