Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wallenbergare på fisk med potatismos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här eleganta fiskburgarna serveras på klassiskt vis med potatismos, ärter, skirat smör och lingon. Grädde och äggulor gör dem extra fluffiga och välsmakande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fisken i mindre bitar och lägg i en matberedare. Kör till en smet.
  2. Skala och grovhacka löken. Tillsätt lök, äggulor, mjöl, dill, salt och svartpeppar till fisksmeten. Kör en kort stund tills allt blandats. Lägg smeten i en skål och rör ner vispgrädden, obs! viktigt att den är kall. Färsen ska vara ganska lös.
  3. Häll ströbrödet på en tallrik. Forma fiskburgare av smeten och vänd dem i ströbrödet. Smält smöret i en stekpanna och stek burgarna tre-fyra minuter på varje sida.
  4. Skala potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka bitarna i en gryta med vatten och salt cirka 20 minuter tills de är mjuka. Slå av vattnet.
  5. Pressa potatisbitarna genom en purépress eller mosa dem i grytan med en potatisstöt eller elvisp. Värm mjölken i en liten gryta och rör ner mjölken och smöret i moset. Salta och peppra. Rör moset slätt och poröst.
  6. Förväll ärterna hastigt i kokande vatten. Servera fiskburgarna med potatismoset, ärterna, det skirade smöret och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.