Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wallenbergare

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God rätt som man kan göra när man får tag på kalvfärs.

Ingredienser

Instruktioner

Alla ingredienser skall vara kylskåpskalla. Arbeta in gulorna i färsen en i taget, därefter kryddorna. Arbeta in grädden - lite i taget - tills färsen är jämn och pösig. Den ska vara lite "kladdig/lös" i konsistensen. Forma färsen till 8 bulliga biffar och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Stek på svag värme i 2 omgångar ca 4-5 min på varje sida. Pressad potatis eller potatismos är gott till. Även små gröna ärter och lingonsylt, gärna rårörd, hör till tycker jag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.