De här eleganta fiskburgarna serveras på klassiskt vis med potatismos, ärter, skirat smör och lingon. Grädde och äggulor gör dem extra fluffiga och välsmakande.
Instruktioner
- Dela fisken i mindre bitar och lägg i en matberedare. Kör till en smet.
- Skala och grovhacka löken. Tillsätt lök, äggulor, mjöl, dill, salt och svartpeppar till fisksmeten. Kör en kort stund tills allt blandats. Lägg smeten i en skål och rör ner vispgrädden, obs! viktigt att den är kall. Färsen ska vara ganska lös.
- Häll ströbrödet på en tallrik. Forma fiskburgare av smeten och vänd dem i ströbrödet. Smält smöret i en stekpanna och stek burgarna tre-fyra minuter på varje sida.
- Skala potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka bitarna i en gryta med vatten och salt cirka 20 minuter tills de är mjuka. Slå av vattnet.
- Pressa potatisbitarna genom en purépress eller mosa dem i grytan med en potatisstöt eller elvisp. Värm mjölken i en liten gryta och rör ner mjölken och smöret i moset. Salta och peppra. Rör moset slätt och poröst.
- Förväll ärterna hastigt i kokande vatten. Servera fiskburgarna med potatismoset, ärterna, det skirade smöret och lingonsylt.
Publicerat den
25 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar