Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Walnut & chocolate chip cake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott till fikat och tål man inte valnötter kan de bytas ut mot andra nötter. Varför inte testa med saltade cashewnötter?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Separera äggulan från vitan och vispa äggulorna med sockret. Tillsätt mjölk och det smälta smöret.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten försiktigt.
  3. Grovhacka nötterna och chokladen och blanda ner försiktigt tillsammans med sirapen.
  4. Vispa äggvitan hårt (som när du gör maräng) och vänd försiktigt ner i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i ugnen ca 45 minuter på 175 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.