Vanliga morötter blir till goda "nudlar".
En fräsch krydda sätter piff på laxen.
598 kalorier per portion
Instruktioner
- Krydda laxfiléerna med wasabi och sesamkrydda och salt. Stek filéerna i oljan till fin färg i en het panna. Lägg på lock, sänk värmen och låt steka färdigt ca 5 minuter.
- Skala morötterna, fortsätt att skala dem i tunna remsor. Plocka koriandern. Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Skölj och bryt romansalladen grovt. Blanda morötter, koriander, chilifrukt och sallad.
- Skrubba limen i vatten, riv skalet (sparas till yoghurten) och pressa juicen. Blanda limejuice, olja, salt och peppar, blanda det väl med salladen.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och tillsätt dem till morotssalladen.
- Blanda limeskalet med övriga ingredienser till limesåsen.
- Servera laxen med morotssalladen och en klick limeyoghurt.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Provade detta recept idag. Det var gott men ganska syrligt. Jag kommer säkert att prova detta igen och då ta lite mindre lime i salladen. Jag lägger in en bild som jag tog på rätten. /Styvan
Följde proportionerna lite "höftat" eftersom vi bara lagade detta åt två personer. Resultatet kändes somrigt och riktigt gott. Väldigt mättande dessutom. Kommer säkerligen att lagas fler gånger! Tack dessutom för att jag fick möjlighet att upptäcka wasabi-sesame-kryddmixen, hur har jag kunnat missa den?!