Fantastiskt gott, het och kryddig.
Servera med tacosås eller Picante salsa, grönsallad, oliver.
Dryck:
Öl passar bättre än vin.
Instruktioner
- Gör enchiladasåsen först: blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Låt koka utan lock ca 10 minuter.
- Fortsätt med färsen: bryn lök och köttfärs i 1-2 msk matfett. Rör ner refried beans, salt, kryddmix
och ev. peppar, låt sjuda några minuter.
- Vispa samman mjölk och mjöl, rör ner blandningen i enchiladasåsen. Tillsätt salt och paprikapulver. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Lyft kastrullen från värmen, tillsätt osten. Rör om tills osten har smält.
- Fördela blandningen över tortillabröden. Lägg på de hackade tomaterna. Vik ihop tortillabröden något omlott och lägg dem i en smord eldfast form.
- Häll såsen över tortillabröden, strö över osten och oliverna. Förbered gärna hit
- Grädda i ugn, 250ºC, ca 10-15 min
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar