Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Western enchiladas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantastiskt gott, het och kryddig. Servera med tacosås eller Picante salsa, grönsallad, oliver. Dryck: Öl passar bättre än vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör enchiladasåsen först: blanda alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka utan lock ca 10 minuter.
  2. Fortsätt med färsen: bryn lök och köttfärs i 1-2 msk matfett. Rör ner refried beans, salt, kryddmix och ev. peppar, låt sjuda några minuter.
  3. Vispa samman mjölk och mjöl, rör ner blandningen i enchiladasåsen. Tillsätt salt och paprikapulver. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Lyft kastrullen från värmen, tillsätt osten. Rör om tills osten har smält.
  4. Fördela blandningen över tortillabröden. Lägg på de hackade tomaterna. Vik ihop tortillabröden något omlott och lägg dem i en smord eldfast form.
  5. Häll såsen över tortillabröden, strö över osten och oliverna. Förbered gärna hit
  6. Grädda i ugn, 250ºC, ca 10-15 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.