Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskeymarinerade tigerräkor med pasta

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott när som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina och skala räkorna. Skär gärna ett snitt i ryggraden. Blanda ihop marinaden. Pressa vitlöken eller ta vitlökspulver. Lägg räkor och marinad i en plastpåse och blanda väl. Låt stå i kyl 1-2 timmar.
  2. När räkorna är marinerade så gör du pastasåsen. Finhacka vitlök och lök. Ta ur kärnorna i chilin om du inte vill ha det jättestarkt. Finhacka den också. I med olivolja i en stor stekpanna. I med oreganon (vilket jag föredrar framför basilika) . Bryn några minuter, häll sedan i tomaterna och vinet. Låt puttra ett tag så massan blir lite fastare. Salta och peppra.
  3. Pastan kokar du som vanligt. Slå av vattnet och slå pastan över såsen. Blanda runt.
  4. Ta upp räkorna ur marinaden och grilla dom snabbt i en grillpanna eller stekplåt.
  5. Portionera ut pastan på tallrikar med lite sallad. Riv parmesan över pastan och lägg några räkor ovan på, resten runt pastan. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.