Det möra kalkonköttet öses med en mustig whisky- och marmeladglasering och ugnsstek tills perfekt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett galler på en braspanna. Fyll braspannan till hälften med vatten. Gallret ska ligga ovanför vattenytan.
- Blanda marmelad, whisky och apelsinsaft i en skål och krydda med salt och peppar. Pensla kalkonbröstet med marinaden, se till så att det är helt täckt av marinad. Strö över rosmarin.
- Lägg kalkonen på gallret och ugnsstek 30-40 minuter tills gyllene. Ta ut kalkonen ur ugnen och täck över med aluminiumfolie, sätt in den i ugnen och stek ytterligare cirka 15 minuter tills genomstekt.
- Ta ut kalkonbröstet ur ugnen, låt aluminiumfoliet var kvar och låt det vila 15 minuter innan det skivas. Servera med rostad klyftpotatis, och grönsallad.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar