Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskyglaserat kalkonbröst

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det möra kalkonköttet öses med en mustig whisky- och marmeladglasering och ugnsstek tills perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett galler på en braspanna. Fyll braspannan till hälften med vatten. Gallret ska ligga ovanför vattenytan.
  2. Blanda marmelad, whisky och apelsinsaft i en skål och krydda med salt och peppar. Pensla kalkonbröstet med marinaden, se till så att det är helt täckt av marinad. Strö över rosmarin.
  3. Lägg kalkonen på gallret och ugnsstek 30-40 minuter tills gyllene. Ta ut kalkonen ur ugnen och täck över med aluminiumfolie, sätt in den i ugnen och stek ytterligare cirka 15 minuter tills genomstekt.
  4. Ta ut kalkonbröstet ur ugnen, låt aluminiumfoliet var kvar och låt det vila 15 minuter innan det skivas. Servera med rostad klyftpotatis, och grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.