Chokladcupcakes med vit chokladfrosting.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Hacka den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (minimuffins ca 8-10minuter).
Låt svalna.
- frosting:
Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i ca två dl av florsockret och allt vaniljsocker.
- Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna innan du sakta rör i den.
Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om den käns för lös.
- Smeta sedan på frostingen och dekorera med strössel eller något annat fint.
Publicerat den
29 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar