Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

White chocolate cupcakes

 
White chocolate cupcakes White chocolate cupcakes
Skriv ut

Chokladcupcakes med vit chokladfrosting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen och smält den i ett vattenbad.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (minimuffins ca 8-10minuter). Låt svalna.
  8. frosting: Vispa smör och cream cheese mjukt, rör i ca två dl av florsockret och allt vaniljsocker.
  9. Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna innan du sakta rör i den. Blanda till en jämn och tjock frosting, tillsätt mer florsocker om den käns för lös.
  10. Smeta sedan på frostingen och dekorera med strössel eller något annat fint.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.