Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wickmans Fantastiska Chokladbiskvitårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En chokladbomb

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med krämen, som bara blir bättre om den görs en dag i förväg. Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under vispning tills den tjocknar. Tag kastrullen från värmen och låt det svalna lite. Rör ner den sönderbrutna blockchokladen. Vispa slutligen ner det rumsvarma smöret i klickar. Ställ krämen svalt.
  2. Mandeln till tårtbotten kan vara skållad eller oskållad. Mal mandeln två gånger genom kvarn, den andra gången med sockret. Blanda mjölet och bakpulvret och rör ned detta i mandeln.Stöt massan i en mortel eller stor skål med mortelstöten. Tillsätt äggvitan lite i taget tills mandelmassan är jämn och fin.
  3. Rita upp en rundel 23-25 cm på bakpapper. Smörj och mjöla lätt. Bred ut smeten i rundeln, lite tunnare utmed kanterna och tjockare (något toppig) på mitten. Grädda i 175grader ugn på andra falsen på dubbla plåtar 20-30 minuter tills ytan fått guldbrun färg och kanterna runt om är svagt bruna. Botten ska vara mjuk och seg inuti men torr på ytan Lossa botten och låt den kallna.
  4. Bred på smörkrämen toppigt med undersidan av tårtbotten upp. Ställ in i kylen eller frysen så att krämen blir fast.
  5. Smält blockchokladen i vatten bad. Blanda ner smöret. Pensla eller bred glasyren över smörkrämen minst två gånger. Låt glasyren stelna mellan gångerna.
  6. Den som önskar kan garnera ytan med figurer gjorda av blockchokld som fått stelna på bak- eller smörpapper Vita chokladfigurer blir en fin kombination. Jag brukar sätta en fin ringblomma i mitten, det blir jättefint.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.