Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbröd utan kavling

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Lättbakade wienerbröd med nötfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggvitan till fyllningen och blanda i de malda nötkärnorna och sockret. Smula ner jästen. Tillsätt socker, mjölk och det uppvispade ägget. Rör ner hälften av mjölet och blanda till en lös deg. Klicka i det rumsvarma smöret och mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Blanda snabbt ihop till en deg. Ta den ur bunken, dela i två delar. Platta ut varje deg till en avlång kaka och lägg på fyllningen i en sträng. Vik över kanterna och dela längderna i 3-4 cm tjocka bitar. Snitta skåror så det bildas kammar. Pensla med uppvispat ägg och doppa i pärlsocker. Böj kammarna lätt och lägg på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa i rumstemperatur 2-3 timmar. Grädda i 275 grader och låt kallna på galler

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • alyssa 27 december 2010

    hej ! jag vill bara fråga en sak, det står vispa äggvitan till fyllningen med de malda nöt kärnorna och socker? det finns inget socker skrivet i receptet (fyllningen). ock hasselnötterna ? ska dom hackas ? tacksam för svar (ser underbara ut måste göra dessa) mvh alyssa

  • mafia 27 december 2010

    Skrev fel i receptet men det är nu rätt.Hade glömt sockret i fyllningen , men klämt dit nötkärnor i stället. SORRY!

  • alyssa 10 januari 2011

    hej! nu tänker jag baka dessa kammar,vill bara att du föklarar lite mer i detalj så är du vänlig "äggvitan hårt vispas? Vik över kanterna? osv.tacksam för ett snabbt svar mvh Alyssa

  • flabban 29 maj 2011

    Det blev riktiga monster-tassar. En kavel hade underlättat, kommer att använda det nästa gång för dom var supergoda och enkla att baka. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • marinkovic 15 december 2011

    Fantastiskt goda,MEN min fyllning flöt ut :( .Vad gjorde jag för fel tror ? Har du provat att fylla dem med något annat ?

  • marinkovic 15 december 2011

    Ja,just det,du skrev smör & jag använde margarin,blir de frasigare med smör ?

  • AliceDoris 11 maj 2013

    Har precis bakat dessa Wienerbröd och jag lyckades över förväntan. Jättegoda, kommer att bli mina favoriter. Tack för receptet.

  • nasses 29 oktober 2014

    Hej! Jag undrar hur länge de skall gräddas i ugnen. Det framkommer inte utan bara gradantalet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.