Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

WIENERBRÖD

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Mjölk ägg och margarin ska vara kylskåpskallt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ägg mjölk socker och jäst. Tillsätt mjölet. Kavla ut 1 cm tjock skiva. Skiva margarinet med en osthyvel och lägg ut över halva degen.
  2. Kavla ut degen och vik den tredubbelt Vrid den ett kvarts varv. Kavla och vik tredubbelt igen. Upprepa en gång till. EJ MER!
  3. Kavla ut och sporra ut fyrkanter. Mal mandeln och blanda mandelmassan. Lägg en klick på varje ruta. Nyp ihop Låt jäsa 1,5 tim. Pensla med ägg.
  4. Glasera med florsocker och vatten
  5. 250 – 275° i 5-10 min

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.