Ett annat sätt att baka fuskwienerbröd på.
Instruktioner
- Ugn 250º.
- Smula jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt och häll över jästen, rör till jästen har löst sig. Tillsätt ägg, salt, socker och kardemumman, rör om. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg, låt jäsa i 15 minuter.
- Blanda de två olika fyllningarna.
- Dela degen i två delar, den första kavlas ut till en rektangulär kaka som läggs på ett bakplåtspapper i långpannan. Bred över fyllning 1.
- Kavla ut den andra degbiten till en rektangel, bred på fyllning 2, rulla ihop som en rulltårta, skär i ca 20 bitar (eller några fler, beror på hur stor långpanna du har) och ställ dem med snittytan ner på den första kakan som ligger i långpannan. Låt jäsa i 60 minuter, övertäckt.
- Pensla med ägg och strö över pärlsocker eller när kakan är färdig ringla över florsocker.
- Grädda på nedersta falsen i 15-20 minuter.
Ät och njut
Publicerat den
17 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
UNDERBARA ! Vilken succé det blev här hemma.Men jag hade skrivit att bullarna skulle läggas på kant,har du skrivit det tidigare?.De föll kull,men vad gör det,smaken var så underbar,detta ska ersätta mina "g:a" bullar.
Jättegod kaka:) Tack för receptet
Som vanligt när jag testar dina recept så är det full pott. Enkla och mycket goda bullar.
Hur gör man "ringlat frlorsocker" vatten och florsocker eller ??? Kan man frysa dom? Isåfall - kan man ha på ringlat florsocker innan man fryser dom?
Bullarna blev tyvärr ganska kompakta när jag gjorde dom. Så dom blev ingen hit bland provsmakarna. Men det var väldigt annorlunda och roligt att baka dom. Jag strödde pärlsocker på och nu ligger dom i frysen :-)