Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbröd i långpanna

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Enkelt och gott

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på ca 220 grader. Lägg jästen i en bunke och häll på socker, rör om tills det löst sig. Slå över vätskan. Man kan använda endast mjölk om man vill. Slå sönder äggen i jästblandningen. Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet. Arbeta i maskin ca 10 min. Låt jäsa i bunken ca 45 min. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut den ena halvan i en långpanna. Bred på ½ l vaniljkräm. Ta den andra halvan och kavla ut den. Bred på ovan nämnda smet och vik degen på mitten. Man kan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet. Skär långa remsor som snos och läggs över vaniljkrämen i lämpligt mönster. Pensla med ägg och strö på pärlsocker, alternativt skippa ägg och pärlsocker och dekorera den färdiga wienerkakan med florsocker upplöst i lite vatten. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i 200-225 grader i cirka 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.