Instruktioner
Sätt ugnen på ca 220 grader.
Lägg jästen i en bunke och häll på socker, rör om tills det löst sig. Slå över vätskan. Man kan använda endast mjölk om man vill. Slå sönder äggen i jästblandningen. Blanda i en del av mjölet och klicka i det rumsvarma smöret, sedan i med resten av mjölet. Arbeta i maskin ca 10 min. Låt jäsa i bunken ca 45 min.
Dela degen i två lika stora delar och kavla ut den ena halvan i en långpanna. Bred på ½ l vaniljkräm.
Ta den andra halvan och kavla ut den. Bred på ovan nämnda smet och vik degen på mitten. Man kan i stället för denna smet använda mandelmassa som man rör med lite smör och grädde till en lagom smet. Skär långa remsor som snos och läggs över vaniljkrämen i lämpligt mönster. Pensla med ägg och strö på pärlsocker, alternativt skippa ägg och pärlsocker och dekorera den färdiga wienerkakan med florsocker upplöst i lite vatten. Låt jäsa ca 30 min.
Grädda i 200-225 grader i cirka 20 minuter.