Instruktioner
Vispa äggvitan till fyllningen och blanda i de malda nötkärnorna och sockret. Smula ner jästen. Tillsätt socker, mjölk och det uppvispade ägget. Rör ner hälften av mjölet och blanda till en lös deg. Klicka i det rumsvarma smöret och mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Blanda snabbt ihop till en deg. Ta den ur bunken, dela i två delar. Platta ut varje deg till en avlång kaka och lägg på fyllningen i en sträng. Vik över kanterna och dela längderna i 3-4 cm tjocka bitar. Snitta skåror så det bildas kammar. Pensla med uppvispat ägg och doppa i pärlsocker. Böj kammarna lätt och lägg på bakplåtspapper på plåt. Låt jäsa i rumstemperatur 2-3 timmar. Grädda i 275 grader och låt kallna på galler
hej ! jag vill bara fråga en sak, det står vispa äggvitan till fyllningen med de malda nöt kärnorna och socker? det finns inget socker skrivet i receptet (fyllningen). ock hasselnötterna ? ska dom hackas ? tacksam för svar (ser underbara ut måste göra dessa) mvh alyssa
Skrev fel i receptet men det är nu rätt.Hade glömt sockret i fyllningen , men klämt dit nötkärnor i stället. SORRY!
hej! nu tänker jag baka dessa kammar,vill bara att du föklarar lite mer i detalj så är du vänlig "äggvitan hårt vispas? Vik över kanterna? osv.tacksam för ett snabbt svar mvh Alyssa
Det blev riktiga monster-tassar. En kavel hade underlättat, kommer att använda det nästa gång för dom var supergoda och enkla att baka. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Fantastiskt goda,MEN min fyllning flöt ut :( .Vad gjorde jag för fel tror ? Har du provat att fylla dem med något annat ?
Ja,just det,du skrev smör & jag använde margarin,blir de frasigare med smör ?
Har precis bakat dessa Wienerbröd och jag lyckades över förväntan. Jättegoda, kommer att bli mina favoriter. Tack för receptet.
Hej! Jag undrar hur länge de skall gräddas i ugnen. Det framkommer inte utan bara gradantalet.