Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbrödsfrestelser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Wienerbröd på ett enkelt sätt kan man säga.Bullarna blev genast mina favoriter, och de gör verkligen skäl för namnet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i sockret. Mät upp mjölet och spara en dryg dl mjöl för utbakning. Arbeta samman alla ingredienserna (kalla) till en deg.
  2. Kavla genast ut den till en kaka och sporra ut 10x10 centimeter stora fyrkanter. Lägg 1 tsk kallt smör och 1 tsk socker på varje fyrkant. Vik snibbarna över och tryck till noga.
  3. Lägg bullarna i pappersformar och ställ dem att jäsa 2 timmar i rumstemperatur. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225– 250 grader tills de fått färg.

Kommentarer (1)

  • annelieberggren 23 oktober 2008

    Låter så jätte gott.. ska baka dom nästa gång jag bakar... då får du höra vad jag tycker...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.