Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

För ett lyckat resultat bör alla ingredienserna ha rumstemperatur innan du börjar baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader
  2. Blanda fettet med en del av mjölet. Tillsätt socker, ägg och jästen utrörd i grädden. Arbeta in resten av mjölet och låt degen vila ca 10 minuter.
  3. Kavla ut degen till en platta, ca 50x30 cm. Bred på fyllningen. Vik plattan dubbel på längden.
  4. Skär ca 1 1/2 cm breda bitar, skär en skåra i mitten på dessa. Snurra ihop till bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs ca 40-60 minuter.
  5. Pensla, strö på mandel och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.
  6. Tips! När du lagt fyllningen på degplattan, kan du rulla ihop den från långsidan. Skär rullen i bitar och gör som med snurrorna. Du kan också forma rullen till en krans och klippa jack i den. Jäs sedan som ovan men grädda i nedre delen av ugnen i 225° ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.