Wienerbullar med muscovado

De här wienerbullarna ser inte bara söta och fina ut, de är även ljuvligt frasiga med en kolaaktig fyllning. Ett annorlunda wienerbröd som få kan motstå.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bullar

Ingredienser

Deg:
1 paket (50 g) jäst
1/2 dl ljummet vatten, 37 grader
1/2 dl strösocker
1 ägg
250 g crème fraiche
6-7 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl muscovadosocker, mörkt eller ljust.
2 tsk mald kanel
1 msk ljus sirap

Pensling:
1 ägg

Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk citronsaft

Betyg (1 röst)
Visningar:
1567
Sparat:
50

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löst sig. Rör sedan ner socker, ägg och crème fraiche.

Arbeta in mjölet så att du får en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa 1 timme.

Rör samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Låt smeten koka upp och dra sedan kastrullen åt sidan.

Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen och dela den sedan i 12 bitar. Forma bitarna till runda bollar.

Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och gör en fördjupning i varje bulle. Fördela kolafyllningen i groparna. Låt bullarna jäsa 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägget och pensla bullarna med det. Grädda bullarna ca 10 minuter eller tills de blivit gyllene.

Rör ihop glasyren och ringla den över bullarna i ett vackert mönster.

Variera fyllningen:
Istället för kolafyllningen ovan kan du fylla groparna i bullarna med hallonsylt. Klicka 1-2 tsk sylt i varje bulle. Det blir väldigt fint om du även färgar glasyren med ett par droppar röd hushållsfärg innan du ringlar över den.

LIKNANDE RECEPT

av tina62
över 2 månader
av Lolan
över 2 månader
av umen
över 2 månader
av marie01
över 2 månader
av Edla64
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.