Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerkotletter med gräddstuvade kantareller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Piffig köttfärsrätt. Går bra med torkad svamp i stället för burk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs svampen i fett tills fuktigheten kokat in. Späd med grädden litet i taget och låt stuvningen koka ihop. Smaka av noga.
  2. Blanda samman färsen och forma den till 8 -10 kotletter. Panera dem i uppvispat ägg och skorpmjöl och stek dem vackert bruna i matfett. Låt dem eftersteka några minuter under lock på svag värme. Lägg upp kotletterna på varmt fat och slå svampstuvningen över.
  3. Servera med smörfrästa purjoringar och morotsstrimlor i en dekorativ krans kring köttet. Servera till kokt eller stekt kulpotatis eller kokt ris. Strö över persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Claes5 24 april 2010

    Toppen en riktigt god maträtt, uppskattad av alla.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.