- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Piffig köttfärsrätt. Går bra med torkad svamp i stället för burk.
Instruktioner
- Fräs svampen i fett tills fuktigheten kokat in.
Späd med grädden litet i taget och låt stuvningen koka ihop. Smaka av noga.
- Blanda samman färsen och forma den till 8 -10 kotletter. Panera dem i uppvispat ägg och skorpmjöl och stek dem vackert bruna i matfett. Låt dem eftersteka några minuter under lock på svag värme. Lägg upp kotletterna på varmt fat och slå svampstuvningen över.
- Servera med smörfrästa purjoringar och morotsstrimlor i en dekorativ krans kring köttet. Servera till kokt eller stekt kulpotatis eller kokt ris.
Strö över persilja.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Toppen en riktigt god maträtt, uppskattad av alla.